Carnavalsvereniging Kiek ze Kieke, een rijk aan Knotsenburgse historie

Opgericht: 11 november 1960 om elf uur elf

 

 

 

Het begon, dat  is wel duidelijk, alleen was het allemaal nog een beetje saai en dat is aan deze pagina ook wel te zien. Toch begint het wel meteen goed fout, want op 15 december 1961 en totaal tegenstrijdig met bovengenoemde datum, werd in het witte schooltje aan de Acaciastraat in Nijmegen-Oost, de  Jeugdraad van de Bruurdiekers, de club met die bolhoeden, in het bijzijn van hun President Jan van Lier, opgericht met de nieuwe naam: Kiek se Kieken, dat toen blijkbaar zo nog geschreven werd.

 

 

Helaas valt er over die tijd weinig te vertellen en hoop ik nog op iemand uit de beginjaren, die leuke aanvullingen kan aangeven. Het enige wat terug te vinden  is, is de voorlopige samenstelling van een Raad en Senatoren: President: Jos van Lier, Vice-President: Theo Faber, Chef Protocol: Cobi Corbeek, Adjudant: Gerri Top, Raadsleden: Bas Gaillard, Peter Hartendorf, Leo van Keeken, Pieter van Lier, Leo van Megen, Hennie van Oudvorst, Herman Poelder, Theo van Rozendaal, Hans Scholten. Senatoren: Gerry van Gils, Kees van Ginkel, Rudy Hutting, Antoon Janssen, Gerard Knoben, Fons van Lier, Folkert Scholten, Leo Scholten en Henk Wauters.

De eerste drie jaar werd er alleen met een Junioren-Raad aan het Carnaval deelgenomen. In 1962 komt er een nieuw Bestuur met als Voorzitter: Jan van Lier, President: Pieter van Lier, Vice-President: Peter Hartendorf,  Secretaris: Leo van Keeken,  Chef Protocol: Bas Gaillard,  Adjudant: Rudy Hutting,  Raadsleden: Theo Faber, Peter Hartendorf, Antoon Janssen, Jos van Lier, Leo van Megen, Herman Poelder, Theo van Rozendaal en  Jan van de Werf.  Senaat: Gerrie van Gils, Jos Hutting, Gerard Knoben, Folkert Scholten en Leo Scholten.
 

 

 

De eerste Pronkzitting was op 25 februari 1962 en was meteen een groot succes. Artiesten waren o.a. Ciska Peters (werd ze daarom wereldberoemd in Nederland?) en the Ukeband. Voor deze Pronkzitting werd Kiek ze Kieke (nu met gewijzigde naam) ge´nstalleerd door het Federatie-Bestuur. De Heer Van der Ing Sr. installeerde eerst de President en daarna de Raad.

wpe3.gif (521011 bytes)

 

 

  Wil je nog meer weten, ga dan verder kijken bij de jaren zestig