Een Senator bij een Kiek ze Kieke vergadering:

De aanvang van de vergadering is gepland om 20.00 uur. Op dat tijdstip zijn drie man en een paardenkop aanwezig en dat van de 33 Senatoren die onze vereniging kent. Vreemd? Voor ons niet, da's Kiek ze Kieke ten voeten uit. Tel er rustig een kwartiertje bij of nee.....maak er maar een half uur van en jawel....het Kiek ze Kieke lied galmt om 20.30 uur door de zaal, want zo starten Kiek ze Kiekers de vergaderingen. Luide lange levensluchtige klanken doorboren het bruine plafond van café Groenewoud. De vergadering is begonnen.

Gewoonlijk neemt de Voorzitter het woord, maar na zijn eerste schrapende keelgeluiden (hij rookt) zet het Senatorenconvent in "met wat 'n spreker is die man....."; al met al wordt het eerste agendapunt behandeld om 20.45 uur... MOT KUNNE; goed voor de sociale binding.
Het is een genot om te kunnen ontdekken welk onderwerp precies wordt besproken, zodat enig zinnig antwoord gegeven kan worden.

De ober.....
21.00 uur

Volgende punt van de agenda, zo spreekt de Voorzitter. Welke Voorzitter?....
Elke commissie heeft een Voorzitter en we hebben minsten 20 commissies, waarvan elke Senator automatisch als Voorzitter gebombardeerd werd, dus staan er 20 Voorzitters tegen elkaar te redeneren, of zij zullen zitten, want Voorzitters zijn in het algemeen erg lui. En het is allemaal erg duidelijk, sluit de Voorzitter

Mij wel, maar ik ben dan ook Senator.